Acarus siro L. (Tyroglyphus Farinae L) Capusa de faina

Acarus siro L. (Tyroglyphus Farinae L) Capusa de faina


Aspect:
Fiind foarte subtire, se detecteaza doar atunci cand infestarea a ajuns a fi foarte puternica si atunci are aspectul unui strat miscator de praf. Femela are doar 0,5 mm iar masculul are doar 0,4 mm lungime. Corpul este transparent, alb si din loc in loc acoperit cu peri. Picioarele sunt violet-pal. Capusa adulta are patru perechi de picioare, albe, iar larvele au trei perechi de picioare, ca insectele.

Evolutie: Infestarea in masa, datorata capusei de faina, apare in conditii de umezeala. O femela depune aproape 20 de oua. Larva alba, cu sase picioare, are o lungime de 0,15 mm. Intr-o perioada de doua saptamani aceasta trece prin doua stadii de nimfa, cu opt picioare, inainte de a deveni un adult. Ocazional, capusa trece printr-o etapa foarte lunga si rezistenta de dezvoltare, intre cele doua stadii de nimfa, asa numita etapa Hiporoasa.

Raspandire: in intreaga lume.

Daune: In afara de grane si alimente cerealiere, capusa ataca de asemenea si hrana animaliera, fructele uscate, tutunul, etc. Infestarea cu capuse conduce la daune / pericole in alimentatie si la aparitia unui miros urat si deteriorarea rapida a alimentelor.

COMANDA TELEFONICA

CAUTA UN PRODUS

QUICKPHOS-UP

DELICIA GASTOXIN