Delicia Gastoxin

[alert color=”C24000″ icon=”9888″]Produsele Quickphos-Up, Delicia Gastoxin, Phostoxin (fosfura de aluminiu) si Magtoxinul (fosfura de magneziu) se comercializeaza doar catre persoane juridice (FIRME) autorizate T si T+.[/alert]

Delicia Gastoxin reprezinta un produs clasat superior celorlalte din domeniu. Agriangel foloseste acest produs in desfasurarea serviciilor.

Substanta activa: fosfura de aluminiu 56%

Formulare: tablete rotunde plate (greutate 3g)

Insecticid fumigant destinat combaterii daunatorilor cerealelor depozitate si a rozatoarelor mari in culturile de camp

Reactii chimice si proprietati fizice

Gazul de fosfina este eliberat de fumigantul DELICIA GASTOXIN in prezenta umezelii din atmosfera ori a umezelii din marfurile care urmeaza a fi tratate.

Gazul este puternic toxic pentru toate formele de viata umana ori animala.

Formula chimica a fosfinei este PH3 – hidrogen fosfurat

Reactiile chimice ale fosfidelor metalice

AIP + 3 H2O = AI (OH)3 + PH3

PH3 este un gaz incolor cu un miros asemanator celui de carbid sau usturoi. Greutatea specifica a fosfinei este 1,17, comparativ celei a aerului (cu 17% mai greu) si are o limita mai scazuta de explozie, de 1,79% vol. in aer.

Cultura Organism tinta Doza
CEREALE DEPOZITATE Sitophilus spp.Tribolium confusumOryzaephilus surinamensisSitrotoga cerealella

Ephestia kuehniella

30 g/tosamanta
CULTURI DE CAMP Rozatoare mari de camp 2tablete/galerie

Mod de actiune

Fosfina, prin inhalare, blocheaza caile respiratorii prin eliminarea apei din celule

Tabletele de Delicia GASTOXIN, in prezenta umezelii din atmosfera sau in prezenta umezelii produselor depozitate, elimina lent un gaz foarte toxic (Fosfina – PH3) cu actiune letala asupra tuturor formelor de viata umana sau animala. Imediat ce tabletele au intrat in contact cu aerul, degaja un miros specific de carbit sau usturoi – acesta fiind un miros de avertizare.

Ratele descompunerii tabletelor vor varia in functie de temperatura si umiditate..

Mai jos, va prezentam durata minima a expunerii pentru tabletele Delicia GASTOXIN cu scop orientativ pentru determinarea duratei minime a expunerii la temperaturile indicate, la o valoare a umiditatii relative de 60%.

Sub 5℃ Lipsa fumigare
5 – 10℃ 10 zile
11 – 15℃ 5 zile
16 – 25℃ 4 zile
Peste 25℃ 3 zile

Mod de utilizare

O operatiune de fumigare include si toate masurile preliminare de pregatire, masuri care au in vedere aplicarea in siguranta a fumigantelor.

Fumigarea consta din cateva etape cum sunt :

  • examinarea structurilor care urmeaza a fi supuse fumigarii,
  • aplicarea fumigantului respectiv,
  • perioada de tinere sub observatie a structurii care a fost fumigate si aerisirea,
  • eliberarea structurii.

Aplicarea tabletelor

Pot fi folosite in silozuri, la depozitarile plane, stive/gramezi si la nave, pentru diverse feluri de produse inmagazinate, precum si pentru protectia materialelor (ex. lemn, rattan).

Formula data in continuare este folosita pentru adaugarea tabletelor

Tablete adaugate pe minut :

capacitatea de incarcare (tone/ora) x dozaj (tablete / per tona)

60 minute

Atunci cand se face fumigarea marfurilor depozitate plan sau a marfurilor in vrac, tabletele sunt distribuite egal cu ajutorul unei sonde.

In plus, tabletele sunt adecvate si pentru combaterea rozatoarelor , de aceea, sunt solicitate in multe tari. In general, ele sunt folosite impotriva soarecilor de camp,a sobolanilor, a harciogilor, a iepurilor salbatici si a cartitelor. Toate aceste pot provoca considerabile daune economice si prin subrezirea si deteriorarea constructiilor si a indiguirilor.

Procedura care trebuie urmata:

  • localizati galeriile cu ajutorul unei sonde de inspectie;
  • introduceti cantitatea ceruta de tablete in galerie ;
  • acoperiti deschiderea cu o piatra, cu iarba sau cu substante similare acoperite apoi cu pamant, dar aveti grija ca sa nu fie inchisa complet galeria.

Important

Aplicarea tabletelor Delicia GASTOXIN, se face numai de catre firme autorizate pentru prestari servicii cu produse pentru protectia plantelor T si T+, cu personal autorizat si cu respectarea tuturor masurilor de protectie si siguranta in manipularea si intrebuintarea fumigantelor fosfinice

 

[button link=”http://agriangel.ro/wp-content/uploads/2015/07/Doc-Delicia-Gastoxin.pdf” icon=”59141″ target=”blank” color=”094db2″ textcolor=”ffffff” size=”big”]Anexa 1 – Certificat Omologare[/button]

[button link=”http://agriangel.ro/wp-content/uploads/2015/07/MSDS-Delicia-Gastoxin-GHS.pdf” icon=”59141″ target=”blank” color=”094db2″ textcolor=”ffffff” size=”big”]Anexa 2 – Fisa Tehnica de Securitate[/button]