Ephestia (Anagasta) kuehniella Zell (molia mediteraneana de faina)

Ephestia (Anagasta) kuehniella Zell (molia mediteraneana de faina)

Aspect: Molia are aripi care ating o anvergura de 20-22 mm. Cand se odihneste isi aseaza aripile astfel incat acestea formeaza un acoperis deasupra corpului, si atunci lungimea este de numai 10-14 mm. Aripile superioare sunt albastru-gri cu dungulite serpuitoare, transversale, inchise la culoare, si cu un rand de puncte intunecate la varf. Viermele este alb, uneori rozalui sau verzui. Capul si platosa gatului au culoarea maron. Creste pana la 15-20 mm. Pupele de culoare maron si in forma spiralata, din cocon, atinge lungimea de aprox. 9 mm.

Evolutie: In timpul zilei, molia, de obicei, sta atrnata de tavan si pereti si incepe sa zboare cand se lasa intunericul. Femela depune in medie cam 200 de oua. Viermele produce multe ramasite si se transforma in pupa intr-un cocon de matase, adesea departat de locul de hrana. Ciclul de evolutie in Europa Centrala este de aproape 3 luni. In zonele cu clima calda ciclul se poate completa in 4 – 6 saptamani.

Raspandire: In majoritatea tarilor cu clima temperata.

Daune: In stadiul de vierme se hraneste cu faina, tarate, faina integrala, flakes, grane, nuci, etc. Este un daunator periculos pentru mori caci tesaturile pe care le fac pot conduce la infundarea masinilor.

COMANDA TELEFONICA

CAUTA UN PRODUS

QUICKPHOS-UP

DELICIA GASTOXIN