Ephestia elutella (Hubn) (molia de magazie – tutun depozitat)

Ephestia elutella (Hubn) (molia de magazie – tutun depozitat)

Aspect: Molia are o anvergura a aripilor de 14 -17 mm. Cand se odihneste isi aseaza aripile astfel incat acestea formeaza un acoperis deasupra corpului si atunci lungimea este de numai 8 -11 mm. Aripile superioare, de culoare maroniu-gri, au dungulite serpuitoare transversale, cu margini intunecate. Viermele este albicios-galbui sau rosiatic (in functie de nutritie), capul este maroniu si gatul este prins in platosa ; creste pana atinge lungimea de 10 – 15mm.

Evolutie: Femela depune aprox. 100 oua singulare sau in mici ciorchini. Viermii acopera hrana cu o tesatura. Starea de pupa apare intr-un cocon. Ciclul de viata depinde de caldura si nutritie. In functie de sezon, dezvoltarea completa poate dura pana la 2 – 6 luni. Se rproduc in masa numai in climat temperat si in asemenea locuri reproducerea are loc si afara.

Raspandire: Practic, in toate tarile din zonele cu clima temperata.

Daune: Viermii ataca granele, nucile, boabele de cacao, produsele din ciocolata, tutunul, ierburile, fructele uscate, in special in acele locuri cum sunt magaziile de marfa, fabricile de ciocolata si dulapurile de provizii.

COMANDA TELEFONICA

CAUTA UN PRODUS

QUICKPHOS-UP

DELICIA GASTOXIN