Niptus hololeucus (gandacul-paianjen auriu)

Niptus hololeucus (gandacul-paianjen auriu)

Aspect: Un gandac care se aseamana cu un paianjen, de 3 – 4,5mm lungime, de o forma sferica, acoperit cu peri linsi de culoare galben-auriu, ceea ce ii confera un aspect…Platosa gatului estestrans legata de abdomen. Larva este albicioasa, cu capul de culoare maron deschis. Varful abdomenului are doua smocuri groase de par care au un aspect impreastiat. Larvele ating o lungime de pana la 7 mm.

Evolutie: Femela depune pana la 20 – 40 oua singulare. Dupa ce schimba 3-4 invelisuri, larvele se transforma in pupe intr-un cocon. Durata dezvoltarii tine cam 4 – 6 luni. In mod obisnuit se face doau un ciclu pe an, dar in depozitele in care este cald pot apare si doua generatii intr-un an. Gandacul esre relativ rezistent si la vreme rece. De obicei se dezvolta in fisuri si cavitati care exista in depozitele umede si nesupravegheate, unde nu sunt deranjati, migrand apoi in zonele adiacente, in particular atunci cand apar reproduceri masive.

Raspandire: in Europa, Asia, America

Daune: Larvele prefera granele deteriorate si alte substante vegetale. Prin migrare, gandacii pot provoca daune considerabile facand gauri in materialele textile, in blanuri, piei, etc, in spatiile locuibile si in magazii.

COMANDA TELEFONICA

CAUTA UN PRODUS

QUICKPHOS-UP

DELICIA GASTOXIN