Plodia Interpunctella (Hubn) (molia indiana de mancare)

Plodia Interpunctella (Hubn) (molia indiana de mancare)

Aspect: Molia are o anvergura a aripilor de 14 -20 mm. Cand se odihneste isi aseaza aripile astfel incat acestea formeaza un acoperis deasupra corpului si atunci lungimea este de numai 8 -10 mm. Jumatatea din afara a aripilor superioare este de culoarea bronzului, jumatatile interioare sunt gri-deschis spre ocru-galbui. Viermele este albicios-galbui, uneori rosiatic sau verzui, iar capul este maroniu ; creste pana atinge lungimea de 17 mm.

Evolutie: Femela depune intre 60 si 300 d oua, individual sau in mici ciorchini. Virmii care au crescut sunt sfredelitori activi si, in general, migreaza in crapaturi si cute pentru a se transforma in pupe intr-un cocon de matase. Ciclul de viata depinde de temperaturi si dureaza 2 – 6 luni in Europa Centrala. In zonele cu clima calda, ciclul se poate completa in 3 -4 saptamani. Viermii unei a doua generatii hiberneaza in cocon.

Raspandire: in intreaga lume.

Daune: Apare in magaziile de marfa, silozuri, mori, instalatii de prelucrare a hranei si in camari. Ataca legumele uscate, ierburile, fructele uscate, nucile, boabele de cacao, ciocolata, martipan, laptele praf, semintele, si, mai adesea produsele din grane, de unde se hraneste doar cu germenii.

COMANDA TELEFONICA

CAUTA UN PRODUS

QUICKPHOS-UP

DELICIA GASTOXIN